Joint user meeting - postponed

Noldus - CHE - BUas


De voordelen van een audiovisueel lab in het onderwijs en bij training

De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) en Breda University of Applied Sciences (BUas) hebben een lab opgezet om studenten te begeleiden in onder andere UX-design en -onderzoek, het trainen van gesprekstechnieken en het voeren van rollenspellen. Met behulp van de software tool Viso worden de sessies met studenten opgenomen en kunnen deze achteraf geëvalueerd worden.

Je bent van harte uitgenodigd om aan de user meeting over de voordelen van een audiovisueel lab in het onderwijs en bij training deel te nemen. Marnix Bras (CHE) en Danny Han (BUas) gaan vertellen over hun ervaringen met het opzetten van een dergelijk lab en de voordelen ervan. Bovendien krijg je de kans om het lab van CHE te bezoeken en de apparatuur uit te proberen. Eveneens zal er een portable Viso lab aanwezig zijn om te bekijken, samen met FaceReader en Tobii eye tracking. Zsofia Pilz van Tobii zal ook aanwezig zijn bij het event.

Deelname is gratis!

 


Logo Christerlijke Hogeschool Ede
Logo Breda University of applied sciences
Logo Noldus Information Technology


 


CHE building  Datum: vrijdag 8 december 2023  UITGESTELD

Tijd: 13:30 - 17:00 uur

Locatie: CHE | Oude Kerkweg 100, 6717 JS Ede

 


Programma


13:30 uur | Ontvangst met koffie/thee

14:00 uur | Welkomstwoord en introductie door Melita Zadel van Noldus (Engels)

14:15 uur | Ervaringen van Breda University of Applied Sciences door Danny Han (Engels)

14:45 uur | Ervaringen van Christelijke Hogeschool Ede door Marnix Bras (Nederlands) 

15:15 uur | Bezoek aan het lab van CHE en demonstratie van het gebruik van het lab door studenten

16:00 uur | Discussie, ervaringen uitwisselen en hands-on sessie, onder het genot van snacks en een drankje

 Het lab van CHE

Twee jaar geleden is het UX lab van CHE in samenwerking met Noldus gerealiseerd vanuit de behoefte om usability-onderzoek te doen. Onder begeleiding van docenten doen tweedejaars HBO-ICT studenten onderzoek naar bruikbaarheid van hun klikbare prototypes via Tobii. Dankzij Noldus Viso wordt het eyetracking-beeld samen met beeld van camera’s in het plafond opgenomen. Dat kan real-time geobserveerd worden in een meekijk-ruimte. Naast usability-onderzoek naar digitale producten, is het UX lab ook handig gebleken bij het trainen van pastorale gesprekken bij de opleiding Theologie, bij rollenspellen met trainingsacteurs voor Social Work en vele andere settings.


CHE UX lab
 


Marnix Bras CHE

Marnix Bras | Christelijke Hogeschool Ede

Crossover Creative Design Professional

Marnix Bras is docent UX en interaction design bij de CHE. Daarnaast is hij Design thinking en UX coach voor organisaties en doet hij aan de HKU onderzoek naar de kracht van transdisciplinaire creativiteit in de Master Crossover Creativity. Bij CHE begeleidt hij studenten in UX-design en -onderzoek en is actief in onderwijsvernieuwing. 

 


Dr Dai-In Danny Han BUas

Dr. Dai-In Danny Han | Breda University of applied sciences

Hoogleraar bij het onderzoekscentrum Future of Food van Zuyd Hogeschool en hoofddocent en senior onderzoeker bij Breda University of Applied Sciences

Dr. Dai-In Danny Han is gepromoveerd op het gebied van mobile augmented reality user experience design en is betrokken geweest bij talrijke projecten die de gebruikerservaring voor meeslepende technologieën in de horeca- en toerismecontext bestuderen. Zijn onderzoek richt zich primair op het ontwerp en de toepassing van augmented reality, virtual reality en mixed reality verbeterde ervaringen en de impact op consumentenpsychologie en -gedrag.

 Melita Zadel Noldus IT

Melita Zadel | Noldus IT

Accountmanager

Melita Zadel helpt onderzoekers en professionals bij het vinden van de optimale oplossing om hun onderzoek uit te voeren en vooruit te helpen. Daarnaast helpt ze bij het introduceren van innovatieve technologieën in onderwijs en training, wat de focus zal zijn van onze user meeting.

 


Details

8th December 2023
Christelijke Hogeschool Ede