User meeting

De voordelen van een AV lab in het onderwijs, bij training en UX onderzoek


Je bent van harte uitgenodigd om aan de user meeting over de voordelen van een audiovisueel lab in het onderwijs, bij training en UX onderzoek deel te nemen. Deze meeting vindt plaats bij Christelijke Hogeschool Ede (CHE). Zij hebben een lab opgezet om studenten te begeleiden in UX-design en -onderzoek, het trainen van gesprekstechnieken en het voeren van rollenspellen. Met behulp van de software tool Viso worden de sessies met studenten opgenomen en kunnen deze achteraf geëvalueerd worden.

Marnix Bras (CHE) gaat vertellen over zijn ervaringen met het opzetten van een dergelijk lab en de voordelen ervan. Bovendien krijg je de kans om het lab van CHE te bezoeken en de apparatuur uit te proberen. Ook andere sprekers zullen ons informeren over hun ervaringen en onderzoek, zoals Robert-Jan Korteland (Hogeschool Utrecht), Arnaut van der Hauw, Inga Wolframm (Hogeschool Van Hall Larenstein) en Peter Reuter (Tobii).

Eveneens zal er een portable Viso lab aanwezig zijn om te bekijken, samen met FaceReader en Tobii eye tracking.

Deelname is gratis!

 


CHE buildingDatum: Donderdag 11 april 2024

Tijd: 13:30 - 17:00 uur

Locatie: CHE | Oude Kerkweg 100, 6717 JS Ede

 
 


Programma


13:30 uur | Ontvangst met koffie/thee

14:00 uur | Opening en presentatie Marnix Bras (CHE) over het gebruik van het lab bij CHE 

14:30 uur | Presentatie Robert-Jan Korteland (HU) over zijn beoogde PhD onderzoek | Het Bevorderen van Effectief Lesgeven in de Meester-Gezel Context bij het Aanleren van Complexe Visuele Taken in Medisch Onderwijs 

15:00 uur | Bezoek aan het lab van CHE en demonstratie van het gebruik van het lab door studenten

Pauze

15:45 uur | Presentatie Inga Wolframm (HVHL) en Peter Reuter (Tobii) | Right in front of your nose: attention and decision making in dressage judging  

16:10 uur | Presentatie Arnaut van der Hauw (CHE)

16:30 uur | Discussie, ervaringen uitwisselen en hands-on sessie, onder het genot van snacks en een drankje


 Het lab van CHE

Twee jaar geleden is het UX lab van CHE in samenwerking met Noldus gerealiseerd vanuit de behoefte om usability-onderzoek te doen. Onder begeleiding van docenten doen tweedejaars HBO-ICT studenten onderzoek naar bruikbaarheid van hun klikbare prototypes via Tobii. Dankzij Noldus Viso wordt het eyetracking-beeld samen met beeld van camera’s in het plafond opgenomen. Dat kan real-time geobserveerd worden in een meekijk-ruimte. Naast usability-onderzoek naar digitale producten, is het UX lab ook handig gebleken bij het trainen van pastorale gesprekken bij de opleiding Theologie, bij rollenspellen met trainingsacteurs voor Social Work en vele andere settings.


CHE UX lab
 


Marnix Bras

Marnix Bras | CHE

Crossover Creative Design Professional

Marnix Bras is docent UX en interaction design bij de CHE. Daarnaast is hij Design thinking en UX coach voor organisaties en doet hij aan de HKU onderzoek naar de kracht van transdisciplinaire creativiteit in de Master Crossover Creativity. Bij CHE begeleidt hij studenten in UX-design en -onderzoek en is actief in onderwijsvernieuwing.

Inga Wolframm

Dr. Inga Wolframm | HVHL

Lector Duurzame Paardenhouderij en Paardensport

Het onderzoek van Inga Wolframm richt zich op het snijvlak van menselijke gedragspsychologie, paardensport en duurzaamheid. Onderwerpen als gedragsverandering, cognitie, aandacht en besluitvorming staan centraal. Om problemen uit het echte leven te verklaren en praktische oplossingen te ontwikkelen, maakt ze gebruik van evidence-based theorie.

Robert-Jan Korteland

Robert-Jan Korteland | HU

Docent-onderzoeker

Robert-Jan Korteland is docent-onderzoeker bij de Hogeschool Utrecht, waar hij zich bezighoudt met onderwijs en -projecten die te maken hebben met digitale geletterdheid en digitale didactiek. Daarnaast doet hij onderzoek naar het effectief aanleren van complex visuele beroepshandelingen in het medisch domein.

 Peter Reuter

Peter Reuter | HVHL & Tobii

Associate Lector Duurzame Paardenhouderij en Paardensport 

Dr. Peter Reuter vervult momenteel twee functies: Sales Director voor de research klanten in EMEA en Associate Lector Duurzame Paardenhouderij en Paardensport aan de HVHL. Hij promoveerde op het gebied van de neurowetenschappen op een experimentele beroertetherapie.

Zsofia Pilz

Zsofia Pilz | Tobii

Accountmanager

Zsofia Pilz is accountmanager medisch en wetenschappelijk onderzoek bij Tobii. Daarnaast is ze externe promovendus aan de Universiteit Leiden. Haar onderzoek is gericht op eye-tracking en de perceptie van kunst. Zsofia heeft 5 jaar ervaring met eye-tracking en werkt sinds 2022 bij Tobii.

Melita Zadel

Arnaut van der Hauw | CHE

Media en innovatie professional

Arnaut van der Hauw is docent media en innovatie en doceert het totaalproces van concept tot creatie en het vermarkten van ideeën bij de opleidingen Journalistiek en Communicatie. Hij is gespecialiseerd in visuele communicatie. Daarnaast is hij studieloopbaancoach- stage- afstudeerbegeleider en minortrekker creatieve mediaprofessional en film & imagination.

 Peter Reuter

Melita Zadel | Noldus IT

Accountmanager

Melita Zadel helpt onderzoekers en professionals bij het vinden van de beste oplossing om hun onderzoek uit te voeren. Daarnaast helpt ze bij het introduceren van innovatieve technologieën in onderwijs en training, wat de focus zal zijn van onze user meeting.

 
Vergeet niet om te registreren!

Deelname is gratis.

 
 Details

11th April 2024
Christelijke Hogeschool Ede